9524434304_79f222bbd3_o

Burlunden Sansehave

I Udflytterbørnehaven Burlunden, havde de et lidt kedeligt område som de gerne ville have forvandlet til en sansehave for de mindste børn.
Der skulle være gode ting at lugte til og smage, mulighed for forskellige udfordringer på balancen. Samt sand og vandleg.
De havde også en kedelig væg som de gerne ville have pyntet lidt op på.

Faktaboks

Legepladsprojektet:

Ned midt igennem området fører en sti. Langs med stien blev der plantet forskellige buske: nogle med blomster, og bambus som kan give lyd.
I den ene ende af området fik de en frugthave med bærbuske, og højbede med jordbærplanter. Frugthaven har en bund af barkflis.
Ved siden af frugthaven en dufthave med sten til at sidde på og med en belægning af sten. Her er plantet mange duftende urter både i de to højbede og nede i belægningen.
De fik en  balancebane med udfordringer til de små: Gå på line (ja det kan de godt!) træstammer, stubbe, en platform og en lille hængebro. For enden af balancebanen en trampolin.
Der blev bygget en lille pavillon, med forskelligt farvede ruder som man kunne kigge ud af, og hvor lyset kunne skinne ind.
Der blev gravet ud til at sandområde, det var som ønsket uden kanter, så selv de helt små selv kunne gå ind i sandet. Ved sandområdet blev der bygget to platforme en med stålkar til vandleg. og en anden i to højder samt et hul med sand, hvor der kan sidde et barn.
Der blev sat tavler, i barnehøjde, op på den kedelige væg. Nogle til at tegne på med kridt, andre som kan tages ind og males på, på stuen.
Der blev også plads til et par hængekøjer,
og en pergola til at hænge ting i der giver lyd eller har farver. Op af pergolaen blev der plantet klatreplanter med farver og duft.

Klik på plantegningen for at se den i et større format.

Vil du vide mere?

Kontakt mig og lad os tage en snak om dine tanker eller konkrete projekter. I  fællesskab finder vi frem til, hvordan jeg bedst kan hjælpe.

Kontakt