Sti med buske til begge sider

Beplantning

Det er vigtigt at de legepladser vi bygger for børn er grønne og frodige. Med beplantning kan man skabe liv, farver og frodighed på legepladsen.
Der er mange muligheder for læring på legepladsen, når den har en god beplantning, som tiltrækker dyreliv. For nogle børn er de eneste naturoplevelser de får på legepladsen.
Alt for ofte er det et element der ikke tænkes ind, når man bygger nyt, eller når man renoverer legepladser.
Det er vigtigt at arbejde med planter som er robuste og kan tåle sliddet fra mange børn. Samtidig er der forskellige ting der kan beskytte beplantningen ind til den er kommet godt i gang.

Rumskabende beplantning

Buske er den form for beplantning som er bedst til at skabe rum. Det er dejligt for børn at kunne “blive helt væk” i buskadset. Man skal huske at buskene vil opleves som høje, for børnene, selvom de voksne kan se hen over dem. Det er også en god ide at afgrænse de enkelte legeredskaber med beplantning. Hvis det kniber med pladsen, kan det være en ide at plante buske i højbede med svellekanter. En legeplads delt op i flere rum, inviterer til at man går på opdagelse, og vil opleves som meget større.

Biodiversitet

Efterhånden som der kommer mere fokus på biodiversitetskrisen, er der opstået et ønske om, at man i højere grad end tidligere tænker biodiversitet, ind i planlægningen af legepladsen. Det er en god ide at tænke i hjemmehørende buske og træer, og hvis man gerne vil have vilde engblomster kan de sås i højbede, hvor de vil kunne trives uden at blive trådt på.

Den spiselige legeplads

Højbede med grøntsager er godt, det kræver dog at der er en ildsjæl blandt de voksne som tager ansvaret. Krydderurter er noget nemmere og mere taknemligt. Man kan også plante bærbuske og frugttræer. Jeg synes at det er vigtigt at få hele den sanseoplevelse der er med duft og smag ind i beplantningen.

Farver på legepladsen

Det er oplagt at bruge beplantningen til gøre legepladsen farverig. Her skal tænkes på alle årstider: Høstfarver vintergrene med kulør. og naturligvis blomster og bladfarver.

Vil du vide mere?

Kunne du ønske nogle gode råd om beplantning på legepladsen, eller en beplantningsplan.

Kontakt mig og lad os tage en snak om dine tanker eller konkrete projekter. I  fællesskab finder vi frem til, hvordan jeg bedst kan hjælpe.

Kontakt