Skolegården er delt op i flere mindre rum

Friluftsskolen

er en specialafdeling for børn med bevægehandicap og andre udfordringer, under Skolen ved Sundet.
Her var et ønske om en legeplads som kunne bruges af alle børn, både de der havde gangudfordringer og de som brugte kørestol.

Der var desuden et ønske om at legepladsen kunne udfordre både fysisk og sanseligt. Man ville gerne have en boldbane, gode redskaber til at udfordre vestibulærsansen og en sansesti. Desuden var der et ønske om en sandkasse der kunne bruges af alle.

Samtidig var der den særlige udfordring at bygningsfacaderne på sigt skulle renoveres og vi derfor ikke kunne sætte legepladsudstyr eller bede op af facaderne. Projektet blev til i tæt samarbejde med behandlergruppen samt med lærere og elevråd.

 

Faktaboks

Jeg tegnede et projekt hvor legepladsen blev delt op i rum og brede stier, ved hjælp af højbede plantet til med buske og stauder. Her er valgt planter der taler til sanserne på forskellig vis: Noget der dufter, noget der kan spises, noget der stikker lidt, smukke blomster.
Ind i gennem legepladsen en sansesti med forskellige belægninger og redskaber der udfordrer balancen, på tværs en pergola til at hænge ting i der giver lyd, og med klatreplanter op af stolper-ne.
Foruden den ønskede boldbane, trampoliner, en snurrekop, Bordfodbold, Skakbord, En karrusel til kørestolsbrug og en specialbygget gynge, også til kørestole. Der er legehuse som man kan køre ind i, og jeg tegnede en sandkasse på ben, så den kan bruges af alle. Sandkassen er støbt i beton og specialbygget efter anvisning. Der var også et hængeud sted til de store med siddeplateauer, og plads til en kørestol.

Klik for at se plantegning i større format.

Vil du vide mere?

Kontakt mig og lad os tage en snak om dine tanker eller konkrete projekter. I  fællesskab finder vi frem til, hvordan jeg bedst kan hjælpe.

Kontakt